råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Trippeltång

Med en trippeltång kan du skapa vågiga, täta lockar som påminner om en jämnare variant av det resultat man får efter att ha sovit en natt med flätor. Tången fungerar i princip som en locktång, men istället för en cylinder har den tre.

Man använder den genom att kamma ut en 3-5 centimeter bred hårslinga och placera den i tången. Låt klämman falla på plats så att passén fångas in. Låt verka under några sekunder.

Exakt hur lång tid som behövs för att våga håret beror på vilken hårtyp du har. Ju grövre hår desto längre tid behöver vågtången. Tryck slutligen ned tumgreppet för att lossa håret.

För att skapa naturtrogna vågor krävs viss överlappning, så se över resultatet i en spegel allt eftersom stylingen fortskrider. Vill du spara tid men ändå få en voluminös effekt med fina lockar, kan du prova att bara behandla några slingor i överhåret. Trippeltången fungerar bra på de flesta frisyrer, även en tjock och lång hårman.

Exempel på trippeltänger du kan köpa

Här bjuder vi på några heta tips på olika typer av rekommenderade trippeltänger som gör att du enkelt kan skapa en jämn och fin frisyr.

lyko trippeltang ceramicCera Ceramic Curlstyler Trippeltång

Denna snygga tång är keramisk för att vara så skonsam mot håret som möjligt. Den har 30 värmelägen mellan 160 och 200 grader, vilket gör att du själv kan välja hur varm styling du vill ha. Inställd temperatur nås på 20 sekunder. Med den här trippeltången blir det enkelt att få fina vågor i håret! Köp den här.

2 Kommentarer

  1. Ylva

    Vilken är den bästa tekniken för att få snygga lockar i kort hår?

    • HårUpplysningen

      Att få till lockar i kort hår blir en lätt match med ett bra stylingverktyg! Såväl trippeltång, vanlig locktång och en smal plattång gör jobbet på ett kick. Stylingen går mycket fortare på ett kort än på ett långt hår, och ger den korta frisyren en väldigt fin och upplivande effekt.

Lämna ett svar

två × tre =