råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Varmluftsborste

Att hålla en fön och en borste på rätt sätt så att resultatet blir en snyggt stylad frisyr kan vara lättare sagt än gjort. Man slås ofta av hur lätt och bra frisörerna verkar kunna konsten, men man ska komma ihåg att de faktiskt tränar hela dagarna. Om man vill få till en likvärdig look men har lite problem med koordinationen, är ett tips att köpa en varmluftsborste.

En varmluftsborste har både fön och borste i ett, och är därför mycket lättare att använda. Borsten är ett stylingverktyg man använder sig av för att åstadkomma volym och form, samt lite mjukare lockar. Vill man ha ”riktiga” och mer hållbara lockar ska man dock satsa på en locktång, då en varmluftsborste snarare böjer topparna för att ge intryck av självfall.

Borsten är rund och har en kärna av ett uppvärmt rör. Själva rullen har små infällbara piggar runt om, och man lindar håret kring den så att den varma luften kan strömma ut och göra det den ska. Innan man börjar bör håret ha torkat något så att det inte är sjöblött, men ändå fuktigt.

Dela upp håret i sektioner och börja med att behandla underhåret. Använd varmluftsborsten genom att borsta som vanligt, fast underifrån. Beroende på om man vill att topparna ska vara böjda utåt eller inåt vinklar man verktyget på olika sätt, och borstar på till håret känns torrt.

Tips på stylingborstar med värme

Magic Style BrushBjörn Axén Magic Style Brush

Klassisk rundborste och stylingverktyg i ett. Detta är en prisvärd stylingborste med värmesystem och keramisk tourmalinebeläggning. Du kan enkelt styla och ge ditt hår glans tack vare joniseringsfunktionen. Pris: 685 kr. Köp den här.

Volume Styler varmluftsborste från HH SimonsenHH Simonsen Volume Styler

Varmluftsborste ingjuten i keratinolja som ger ditt hår näring och skonsam mot håret. Borstpiggarna är i varierande storlek. Det gör att borsten får ett bra grepp om alla hårstrån. Finns att köpa i två dimensioner 32 mm och den något tjockare 38 mm. Pris: 1039 kr. Köp den här.

Om du vill köpa din varmluftsborste på nätet

Nätet erbjuder ett mycket stort utbud på bra varmluftsborstar som kan ge dig en stylad look med fin volym. Här är tips på de svenska hårvårdsbutiker som säljer varmluftsborstar (länkarna leder direkt till kategorierna för varmluftsborstar):

  • Lyko – Hos Lyko hittar man snygga och smarta värmeborstar ifrån en rad kända märken, bland annat Braun, Philips och Revlon. Välj den du tycker verkar smartast eller snyggast – eller hitta den perfekta kombinationen! Pris: från 110 kr.
  • Nordicfeel – Hos de finns också många bra varmluftsverktyg som värmeborstar. Alltid fri frakt, alltid fria returer. Säljer märken som OBH Nordica, Cera och HH Simonsen.

2 Kommentarer

  1. Susanne

    Vad lämpar sig detta verktyg på för hårtyp och längd?

    • HårUpplysningen

      Det finns varmluftsborstar för både kort, mellanlångt och långt hår – det hela hänger på borstens utformning. Många gånger kommer verktyget med flera utbytbara borstar, så att du enkelt kan anpassa stylingen efter just ditt hårs utseende. Även när det gäller hårtyp är detta verktyg flexibelt. Välj helt enkelt temperatur och hastighet efter hur välskött och tåligt dina längder är!

Lämna ett svar

14 − 4 =