råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Locktång

En locktång är ett vanligt värmeredskap, som kanske framför allt får komma fram inför lite festligare tillfällen. Själva tången består av två välvda skänklar av metall eller keramik, där keramik är det mest skonsamma alternativet för håret. En keramisk locktång går dessutom mycket snabbare att värma upp än andra varianter.

Locktången kan vara slät eller ha piggar som går att fälla in, i likhet med en varmluftsborste. Vilken omkrets locktången har är avgörande för hur resultatet kommer att bli. En liten omkrets ger små fina lockar medan en större omkrets ger stora lyxiga lockar.

Beroende på hur långt hår man har kan olika bredd också passa olika bra. Ju kortare hår man har, desto större bredd kan man använda, och ju längre hår desto smalare tång.

Så lockar du håret med en locktång

 1. Innan man ska börja locka bör man applicera en mousse i håret medan det ännu är fuktigt.
 2. Föna sedan håret torrt, och spraya eventuellt med en lätt hårspray för extra stadga.
 3. Tag därefter en slinga i taget, à cirka 3 centimeter, och snurra den runt locktången.
 4. Knip med den yttersta delen av tången och håll så i knappt 10 sekunder. Släpp taget och låt försiktigt slingan falla.
 5. När hela håret är lockat, avsluta med en dos hårspray så kommer frisyren att hålla längre.

Rekommenderade locktänger

Här har vi på Hårupplysningen.se listat några av våra favoriter bland locktänger. Hoppas att du hittar en locktång som kan hjälpa dig att skapa livfulla och spännande lockar av ditt platta hår.

babyliss-fashion-curl-secretBaByliss Fashion Curl Secret Styler

Skapa naturliga lockar på några sekunder med Curl Secret Styler. Finns att köpa i flera olika färger. Alla har 2 värmelägen, ett för tunt och känsligt hår och ett för normalt till tjockt hår.
Pris: 1299 kr. Köp den här

Butiker som säljer locktång online

De som börjar inse locktångens snudd på magiska egenskaper blir fler och fler. Detta speglas i bredden på det utbud som finns att tillgå: idag har varje skönhetsshop värd namnet minst en locktång i sitt sortiment.

Här tipsar Hårupplysningen.se om några olika alternativ (länkarna leder direkt till kategorierna för locktänger):

 • Lyko.se – här kan du hitta locktänger från alla de stora varumärkena. Det finns både billiga och mer exklusiva värmeverktyg. Pris: från 149 kr.

3 Kommentarer

 1. Anne

  Lockarna som man gör med locktång försvinner så fort i mitt hår. Hur gör jag för att få de att stanna, om jag vill ha utsläppt, lockigt hår?

  • HårUpplysningen

   För en hållbar frisyr är bra stylingverktyg och bra fixerande produkter A och O! Är locktången inte tillräckligt effektfull försvinner lockarna ganska snart efter att man slutat styla. Samma sak gäller för produkterna. Läggningsvätska och lockmousse i håret innan du börjar locka, och vanlig fixerande hårspray efteråt, är bästa tipset!

 2. Amira

  Jag har väldigt långt hur. Över rumpan. Vilken locktång rekommenderar ni?

Lämna ett svar

1 × ett =