råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Hårborttagning

Hår är inte bara något som upplevs som vackert. Ibland kan det vara stigmatiserande och jobbigt att ha hår som växer på delar av kroppen där man helst inte alls skulle velat ha hår. Detta gäller framförallt för kvinnor där ofta skönhetsidealet inte alltid hår hand i hand med vad naturen har i åtanke.

Motsvarande skönhetsideal har dock även blivit vanligare och vanligare för män och grooming är numera ett vedertaget begrepp som inte bara innefattar skägg utan även bröst mm.

hårborttagning ben

5 metoder för hårborttagning

Det finns ett antal olika sätt att ta bort hår och de varierar i pris, varaktighet och till viss mån även smärta. Här beskriver vi några av de vanligaste hårborttagningsteknikerna för håret som inte sitter på huvudet.

Om du är osäker på vilken metod du ska använda för att till exempel ta bort hår på benen, läs vår guide till vilken hårborttagningsteknik som passar bäst till vad.

2 Kommentarer

 1. Ulf

  Lite väl mycket prat om att ta bort hår tycker jag. Även om denna sida kanske riktar sig mer mot kvinnor förstås!

  En fördel med att ha håriga ben (har jag märkt) är att man slipper myggbett och andra insekter som inte kan komma åt huden genom snårskogen av lurvigt hår! Det finns nog en anledning att evolutionen gett oss hår lite överallt trots allt.

 2. Kommentar av inläggsförfattaren

  HårUpplysningen

  Ulf: Det stämmer bra det. Håret är inte enbart för värme och skönhet utan även för skydd mot skråmor och uppenbarligen också insekter.

  Sen är det ju så att vissa hellre får ett myggbett eller två än att ha håriga ben.

Lämna ett svar

elva + sex =