Hårupplysningen

råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Hårborttagningskräm

För den som söker en snabb och smärtfri metod för hårborttagning, som inte heller kräver mängder av tillbehör, kan det vara en god idé att testa på hårborttagningskräm. Denna typ av produkt orsakar en kemisk reaktion i huden, som gör att hårstråna där löser upp sig. Därefter kan de enkelt skrapas av ifrån hudytan.

Eftersom krämen inte klipper eller kapar av håret, utan mjukar upp det, får man ingen vass stubb som efter till exempel rakning. I produkten hittar man ämnen som mjukgör och återfuktar huden, så att den behandlade ytan blir len och bar i flera dagar.

Nackdelen med hårborttagningskrämer är å andra sidan att där finns ett antal kemikalier som kan vara påfrestande för huden, och ibland till och med utlösa en allergisk reaktion. Detta, plus det faktum att hårborttagningskräm brukar lukta ganska speciellt, utgör de mest uppenbara nackdelarna.

För att minimera risken för irritationer och dylikt bör man alltid se till att ha provat först med lite kräm på en liten bit hud. Uppvisar man inga tecken på känslighet, såsom rodnad eller stickningar, kan man utgå ifrån att man tål den och behandla hela det hudområde man vill ha hårlöst. Både ansikte, ben, armar och intimområden fungerar bra för hårborttagning med kräm.

Man ska dock alltid vara väldigt noggrann med att följa instruktionerna på förpackningen. Generellt gäller att krämen ska appliceras i hårstrånas växtriktning, få en liten stund på sig att verka, och därefter tas bort med hjälp av en liten spatel. Det blir en lite kladdig historia, men håller man till i duschen brukar detta inte vara något större problem.

Rekommenderade hårborttagningskrämer

Om du känner att en hårborttagningskräm är någonting för dig så kan du prova någon av de produkter vi rekommenderar nedan. På ett snabbt och helt smärtfritt sätt tar krämen bort strån från de ställen du önskar. De mjukgörande ämnena bidrar också till en len känsla i hyn.

shy to buy hårborttagning kräm ultra hair awayUltra Hair Away

Denna lösning verkar genom att tränga sig ned i hårsäckarna för de oönskade stråna, och inaktivera de celler som styr deras hårväxt. Detta gör i sin tur att de hår som därefter växer fram är finare och mindre, till skillnad från den grovhet de hade innan. Återväxten blir dessutom långsammare och långsammare, och huden allt mjukare. Pris: 369 kr. Köp den här.

eleven hårborttagning kräm veet sprayVeet Spray-On Supreme Essence Hårborttagningscrème

Denna sprayprodukt består bland annat av essentiella oljor och doft av sammetsros. Appliceringen blir enkel och omedelbar genom det praktiska formatet, och crèmen sköljs lätt bort med hjälp av den medföljande spateln. Resultatet är en återfuktad, silkeslen hud som dessutom doftar gott. Pris: 109 kr. Köp den här.

Veet hårborttagningskräm för duschenVeet Hårborttagningscreme Dusch

Hårborttagningskräm som du kan använda i duschen. Den löser upp hårroten och lämnar huden hårfri i upp till 2 veckor. Appliceras före dusch genom att använda den medföljande svampen. Vänta en minut och gå sen in i duschen och gör dina vanliga rutiner. Efter tre minuter kan du avlägsna håren med andra sidan av svampen. Pris: 99 kr. Köp den här.

gents hårborttagning kräm nads för mänNad’s Hair Removal Creme For Men

Detta är en smart crème som effektivt får bort oönskade hår på kroppen. Till och med de grövre stråna rår den på, varför den lämpar sig extra bra för män. Dess innehåll av aloe vera och mandelolja säkerställer en återfuktad och lugnad hud. Pris: 99 kr. Köp den här.

2 Kommentarer

  1. Den som aldrig har fått allergiska reaktioner förut

    нυr gör man ifall man typ harfått en allergisk reaktion, jag testade på armen först och inget hände efter någon dag testade jag på hela benen dem började svida och på vissa ställen så ser man vissa allergiska reaktioner

    • Hårupplysningen

      Då bör du undvika att använda den produkten definitivt.

Leave a Reply

tre × 1 =