råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Hårborttagningskräm

En hårborttagningskräm kan ge en snabb och smärtfri hårborttagning och det är enkelt att applicera. I den här artikeln kan du lära dig hur de funkar och vilka krämer som finns att köpa för att avlägsna oönskat hår med.


Innehåll på sidan


Så funkar hårborttagningskrämer

hårborttagningskräm på benet

En hårborttagningskräm innehåller ämnen som startar en kemisk reaktion för att lösa upp hårstråna. Alkaliska ämnen reagerar med keratinet i håret och bryter strukturen.

Hårstråna som behandlas blir mjuka och geleaktiga, för att enkelt skrapas av från hudytan. Eftersom krämen inte klipper eller kapar av håret, utan mjukar upp det, får man ingen vass stubb som efter till exempel rakning.

I produkten hittar du också ämnen som mjukgör och återfuktar huden, så att den behandlade ytan blir len och bar i flera dagar.

Nackdelen med hårborttagningskrämer är att vissa kemikalier kan vara påfrestande för huden, och ibland till och med utlösa en allergisk reaktion. Detta, plus det faktum att hårborttagningskräm brukar lukta ganska speciellt, utgör de mest uppenbara nackdelarna.

För att minimera risken för hudirritation bör du alltid se till att ha provat med lite kräm på en liten bit hud. Uppvisar du inga tecken på känslighet, såsom rodnad eller stickningar, kan du utgå från att du tål den och sedan behandla hela det hudområde du vill ha hårlöst.

Både ansikte, ben, armar och intimområden fungerar bra för hårborttagning med kräm. Du ska dock alltid vara väldigt noggrann med att följa instruktionerna på förpackningen.

Generellt gäller att krämen ska appliceras i hårstrånas växtriktning, få en liten stund på sig att verka, och därefter tas bort med hjälp av en liten spatel. Det blir en lite kladdig historia, men håller du till i duschen brukar detta inte vara något större problem.

Rekommenderade hårborttagningskrämer

Om du känner att en hårborttagningskräm är någonting för dig så kan du prova någon av de produkter vi rekommenderar nedan. På ett snabbt och helt smärtfritt sätt tar krämen bort strån från de ställen du önskar. De mjukgörande ämnena bidrar också till en len känsla i hyn.

Ultra Hair Away

shy to buy hårborttagning kräm ultra hair away

Denna lösning verkar genom att tränga sig ned i hårsäckarna för de oönskade stråna, och inaktivera de celler som styr deras hårväxt. Detta gör i sin tur att de hår som därefter växer fram är finare och mindre, till skillnad från den grovhet de hade innan. Återväxten blir dessutom långsammare och långsammare, och huden allt mjukare. Köp den här.

Veet Spray-On Supreme Essence Hårborttagningscrème

eleven hårborttagning kräm veet spray

Denna sprayprodukt består bland annat av essentiella oljor och doft av sammetsros. Appliceringen blir enkel och omedelbar genom det praktiska formatet, och crèmen sköljs lätt bort med hjälp av den medföljande spateln. Resultatet är en återfuktad, silkeslen hud som dessutom doftar gott. Köp den här.

Veet Hårborttagningscreme Dusch

Veet hårborttagningskräm för duschen

Hårborttagningskräm som du kan använda i duschen. Den löser upp hårroten och lämnar huden hårfri i upp till 2 veckor. Appliceras före dusch genom att använda den medföljande svampen.

Vänta en minut och gå sen in i duschen och gör dina vanliga rutiner. Efter tre minuter kan du avlägsna håren med andra sidan av svampen. Köp den här.

Hårborttagningskräm för män

Män har mer behåring än kvinnor. Ibland kan även håren vara grövre och kraftigare. Det är därför en del företag har tagit fram speciella hårborttagningskrämer för män.  Nad’s är ett märke som nischat sig på manliga skönhetsprodukter.

Nad’s Hair Removal Creme For Men

Nads Hair Removal Cream

Detta är en smart crème som effektivt får bort oönskade hår på kroppen. Till och med de grövre stråna rår den på, varför den lämpar sig extra bra för män. Dess innehåll av aloe vera och mandelolja säkerställer en återfuktad och lugnad hud. Många killar använder Nads Hair Removal för att ta bort hår på bröstet och ryggen, men även ben och armar. Köp den här.

No Hair Crew

No Hair Crew Body Hair Removal Cream

Varumärket No Hair Crew har flera hårborttagningsprodukter. De har en kräm speciellt för intima områden, en annan kräm för hela kroppen och även Wax Strips.

Hårborttagning i de intima områdena

Kring de intima områdena på kroppen bör man vara lite extra försiktig. Pubeshår är starka hårstrån och det är lätt att hårsäckarna slits sönder med irriterad hud och inflammerade hårsäckar som följd.

Om du vill avlägsna hår kring dina intima områden kan du först fundera kring hur mycket hår du vill ta bort. Kanske räcker det med att snagga det kortare och då använda en trimmer istället.

Om du vill ta bort allt går det såklart att göra med olika typer av vax, remsor eller krämer. Kolla dock först upp vad de innehåller. Och framförallt var försiktig när du applicerar produkten och undvik de känsligaste delarna på och kring ditt könsorgan.

2 Kommentarer

  1. Den som aldrig har fått allergiska reaktioner förut

    нυr gör man ifall man typ harfått en allergisk reaktion, jag testade på armen först och inget hände efter någon dag testade jag på hela benen dem började svida och på vissa ställen så ser man vissa allergiska reaktioner

Lämna ett svar

arton + sju =