råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Epilering (diatermi)

Epilering, även kallad diatermi, är en metod för permanent hårborttagning där hårsäcken förstörs permanent. Behandlingen utförs med en epileringsmaskin (epilator). Den har en strömförande nål som förs in i hårsäcken till ett lagom djup.

Den svaga strömmen som leds ner i vävnaden får hårsäckarna att koagulera, varvid hårstrået lossnar från sin hårsäck. Efteråt kan huden bli röd och irriterad, men det är övergående.

Epilering vanligt för ansikte och bikinilinjen

Epilering är en metod som vanligtvis används för oönskad behåring i ansikte eller längs bikinilinjen. En del väljer att använda det som en permanent hårborttagning för benen.

I ansiktet vill kvinnor ta bort små fjun på överläppen eller ett långt strå på hakan. Män med buskiga ögonbryn som växer ihop kan också använda epilering för att stoppa hopväxten (unibrow).

Vad kostar en epilering och hur går den till?

Priset för en epilering varierar från salong till salong. Behandlingen innebär hur som helst ofta en startavgift på ca 200 kronor, och därefter får man betala för hur lång tid det tar. Priset ligger då normalt kring 30-40 kronor per 5 minuter, där cirka 200 hårstrån hinner behandlas per halvtimme.

Innan en epileringsbehandling påbörjas går man igenom sina önskemål med en terapeut på skönhetssalongen. Kom ihåg att oönskad hårväxt är helt normalt och terapeuten har behandlat många redan innan dig.

Du som kund kommer att få en en behandlingsplan. Den innehåller ungefär hur många behandlingar som krävs för önskat, långsiktigt slutresultat.

Oftast krävs bara någon behandling à 7-15 sekunder per hårsäck, men eftersom alla inte är aktiva samtidigt krävs upprepade behandlingar för att komma åt även de vilande.

All behandling sker under sterila former och med engångsmaterial monterade på en hårborttagningsapparat.

Lämna ett svar

18 − 11 =