Hårupplysningen

råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Volumaster

En Volumaster är utformad ungefär som en plattång, men har våfflade plattor istället för plana. Med detta verktyg kan man åstadkomma en känsla av tjockare hår, tack vare att tången skapar volym ända ifrån hårbotten. Av denna anledning har volumastern kommit att bli väldigt populär i Norden, där många föds med en tunn och platt hårtyp. Har man dessutom en gles hårväxt eller virvlar som delar upp håret kan en volumaster vara till stor hjälp, eftersom denna skapar en enhetlig kalufs som täcker kala partier.

När man ska använda en Volumaster börjar man med att dela upp håret, som ska vara torrt, i sektioner. Sätt upp överhåret i en hög tofs mitt på huvudet. I hårbotten runt tofsen tuperar man håret, och sprayar det. Detta ger extra hållbarhet till frisyren. Därefter tar man cirka 5 centimeter breda hårpasséer och trycker ihop det tuperade håret med volumastern under ett par sekunder.Gör så med hela håret kring tofsen, dock bara i håret närmast hårbotten.

Tupera därefter håret en gång till, släpp ned tofsen och kamma ut det över de behandlade slingorna. Det kan vara lite lurigt att få till i början, och kanske kan man behöva ta hjälp med vissa partier. Övning ger dock färdighet, och volymen som volumastern ger kan faktiskt vara likvärdig med en känsla av 2-3 gånger mer hår.

Rekommenderade varianter av Volumaster

Om du är nyfiken på att testa vilken effekt en Volumaster kan ha på ditt hår så listar vi här några rekommenderade proffsiga modeller.

eleven volumaster björn axenOBH Nordica Björn Axén Volumaster

Det här är en volumaster som har utvecklats med hjälp av professionella frisörer. Den uppfyller med andra ord kraven för hur ett bra volymgivande värmeverktyg ska vara. Alla som hittills har testat produkten har upplevt en ökad hårvolym! Pris: 595 kr. Köp den här.

beautynet volumaster obh nordica

OBH Nordica Björn Axén Volumaster Professional

Har du lite kortare hår som skulle behöva en volymgivande skjuts? Då behöver du inte leta längre. Volumaster Professional Slim har samma egenskaper som andra volumasters, men fördelaktigt nog för det korta håret har den extra smala plattor. Har du problem med jobbiga virvlar i håret hjälper detta verktyg dig att styla över kala ytor. Pris: 695 kr. Volumaster Pro.

Hitta fler Volumasters på nätet

Här är tips på de olika svenska hårvårdsbutiker som säljer Volumaster (länkarna leder direkt till kategorierna):

2 Kommentarer

  1. Anna-Maria

    Är det bara underhåret man ska använda detta verktyg till?

    • HårUpplysningen

      Ja, en volumaster används främst på underhåret. Detta för att bygga upp en stadig volym som ser ut att komma underifrån, och upplevs som naturlig eftersom överhåret inte får en krusad, ”stylad” yta. Man arbetar sig alltså sektionsvis genom håret, och får ett slående och hållbart resultat.

Leave a Reply

13 + 3 =