råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Volumaster volymtång

En Volumaster är en speciellt typ av volymtång. Den är utformad ungefär som en plattång, men har våfflade plattor istället för plana. Med detta verktyg kan man åstadkomma en känsla av tjockare hår, tack vare att tången skapar volym ända ifrån hårbotten.

Av denna anledning blev volumastern snabbt väldigt populär i Norden, där många föds med en tunn och platt hårtyp. Har man dessutom en gles hårväxt eller virvlar som delar upp håret kan en volumaster vara till stor hjälp, eftersom denna skapar en enhetlig kalufs som täcker kala partier.

Björn Axén har slutat sälja sin patenterade volymtång. Vill du skapa volym på detta sätt får du titta på andra modeller.

Så använder man en volymtång

När man ska använda en Volumaster börjar man med att dela upp håret, som ska vara torrt, i sektioner. Sätt upp överhåret i en hög tofs mitt på huvudet. I hårbotten runt tofsen tuperar man håret, och sprayar det. Detta ger extra hållbarhet till frisyren.

Därefter tar man cirka 5 centimeter breda hårpasséer och trycker ihop det tuperade håret med volumastern under ett par sekunder.Gör så med hela håret kring tofsen, dock bara i håret närmast hårbotten.

Tupera därefter håret en gång till, släpp ned tofsen och kamma ut det över de behandlade slingorna. Det kan vara lite lurigt att få till i början, och kanske kan man behöva ta hjälp med vissa partier. Övning ger dock färdighet, och volymen som volumastern ger kan faktiskt vara likvärdig med en känsla av 2-3 gånger mer hår.

Alternativ volymtång till Volumaster

Cera Crimpstyler

Cera Crimpstyler volymtång

En enkel och lättanvänd volymtång som ger lätt krus och volym. Med keramiska plattor och en digital display. Väger endast 350 g och har en 3 meter snurrbar sladd. Justera temperaturen upp till 220 grader.

BH Nordica Björn Axén Volumaster

Detta var Björn Axéns Volumaster som utvecklats med hjälp av professionella frisörer. Den finns tyvärr inte kvar i deras sortiment.

Volumaster

Cera VoluMini

En riktigt smidig volymtång är Cera VoluMini och priset på den är också mini. Genom att först toupera håret lite lätt får man en mer hållbar volym från tången. Den här tången väger endast 75 g och den klarar att värma upp till 200 grader.

Liten volymtång, Cera VoluMini
Cera Volumini

2 Kommentarer

  1. Anna-Maria

    Är det bara underhåret man ska använda detta verktyg till?

    • HårUpplysningen

      Ja, en volumaster används främst på underhåret. Detta för att bygga upp en stadig volym som ser ut att komma underifrån, och upplevs som naturlig eftersom överhåret inte får en krusad, ”stylad” yta. Man arbetar sig alltså sektionsvis genom håret, och får ett slående och hållbart resultat.

Lämna ett svar

ett × tre =