Hårupplysningen

råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Tunt och fint hår

Många nordbor föds med en tunn, fin hårkvalitet. Ett tunt hår ser ofta ganska platt ut, även om det har lite självfall. Det man ofta vill åstadkomma med tunt hår är att skapa massor av volym med olika typer av hårprodukter, utan att för den sakens skull tynga ned håret eller göra det fett. Om produkten samtidigt tillför vårdande ämnen är det bara ett stort plus.

För hårtvätten finns det mängder av schampo och balsam som utlovar volym, men man kan även ta till stylingprodukter för extra effekt. Hårspray är en sådan – med hjälp av den kan man ”lyfta” rötterna för att bygga upp en hållbar volym. Mousse är en annan, som även ger håret struktur och fyllighet. Många mousser har dessutom en antistatisk verkan, vilket passar särskilt bra för just tunt hår då det tenderar att bli flygigt. Beroende på hur tunna stråna är kan man dessutom behöva ett extra tillskott av protein.

Produkter som ger volym åt tunt och fint hår

american crew schampo tunt hårAmerican Crew Thickening Schampoo

American Crew Thickening Schampoo är ett schampoo som får hårstråna att svälla och ger därigenom håret en fylligare effekt och mer volym. Rengöringen är varsam och kokosoljan i schampot ger glans åt håret.
Pris: 139 kr. Köp det här.

volympulverOSiS Dust it Mattifying Powder

En storsäljare från Schwarzkopf. Ett lätt puder som ger volym och struktur till håret, effekten håller i sig hela dagen.
Pris: 99 kr. Köp det här.

Fler produkter för tunt hår

Det finns massor av fler produkter som antingen i grunden hjälper dig att få tjockare hår, eller stylingprodukter som ger volym åt håret (om än bara tillfälligt). Här kan du hitta fler typer av produkter som ger volym åt tunt hår:

3 Kommentarer

 1. En som undrar

  Vad får dessa produkten för effekt på tjockare hår? Blir det försämrat resultat?

  • HårUpplysningen

   Nej, ditt tjocka hår kommer inte att få en försämrad kvalitet av produkter avsedda för tunt hår. Däremot kanske effekten blir mindre märkbar, än om utgångsläget är ett tunt och fint hår.

 2. Adele'

  Tack detta var till en stor hjälp!
  Nu vet jag hur jag ska behandla mitt hår och vilket hårtyp jag har.
  Tack ännu en gång 🙂

Leave a Reply

fyra × fyra =