råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Tunt och fint hår

Många nordbor föds med tunt och fint hår. Ett tunt hår ser ofta ganska platt ut, även om det har lite självfall. Det många vill åstadkomma med det tunna håret är att skapa massor av volym med olika typer av hårprodukter, utan att för den sakens skull tynga ned håret eller göra det fett. Den bästa hårprodukten är den som samtidigt tillför vårdande ämnen.

För hårtvätt finns det mängder av schampo och balsam som utlovar volym, men man kan även ta till stylingprodukter för extra effekt. Hårspray är en sådan och med den kan man ”lyfta” rötterna för att bygga upp en hållbar volym.

Mousse är en annan volymprodukt som även ger håret struktur och fyllighet. Många mousser har dessutom en antistatisk verkan, vilket passar särskilt bra för just tunt hår då det tenderar att bli flygigt. Beroende på hur tunna stråna är kan man behöva ett extra tillskott av protein.

Produkter som ger volym åt tunt och fint hår

volympulverOSiS Dust it Mattifying Powder

En storsäljare från Schwarzkopf. Dust It är ett lätt puder som ger volym och struktur till håret, effekten håller i sig hela dagen.
Pris: 99 kr. Köp det här.

Fler produkter för tunt hår

Det finns massor av fler produkter som antingen i grunden hjälper dig att få tjockare hår, eller stylingprodukter som ger volym åt håret (om än bara tillfälligt). Här kan du hitta fler typer av produkter som ger volym åt tunt och fint hår:

Tunt och flygigt hår

Tunna hårstrån har mindre massa och tenderar därför lättare att bli ett flygigt hår. Oftast beror detta på statisk elektricitet, något som lättare uppstår i ett torrt hår som inte återfuktats på rätt sätt.

Ett bra sätt att motverka uppkomsten av flygigt hår är därför att ha en god hårvårdsrutin med schampo och balsam som ser till att återfukta håret efter rengöringen.

Om du har bråttom och ska iväg kan du ta till en quick fix med ett anti-statiskt hårspray, hårolja eller som en del upptäckt att lite ingnuggad handkräm i topparna tynger ner håret bra.

3 Kommentarer

 1. En som undrar

  Vad får dessa produkten för effekt på tjockare hår? Blir det försämrat resultat?

  • HårUpplysningen

   Nej, ditt tjocka hår kommer inte att få en försämrad kvalitet av produkter avsedda för tunt hår. Däremot kanske effekten blir mindre märkbar, än om utgångsläget är ett tunt och fint hår.

 2. Adele'

  Tack detta var till en stor hjälp!
  Nu vet jag hur jag ska behandla mitt hår och vilket hårtyp jag har.
  Tack ännu en gång 🙂

Lämna ett svar

4 × 2 =