råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Få tjockare hår

Vem har inte drömt om ett tjockt hår, istället för de tunna och spröda testar så många av oss dras med? Vilken kvalitet våra hårstrån håller beror till stor del på genetiska faktorer. Tyvärr ju det något vi inte kan göra så mycket åt.

Men loppet är ändå långt ifrån kört. Det finns som tur är en hel del du kan jobba med för att göra ditt hår tjockare. Ta tag i saken på egen hand och du kommer säkert att nå en lång bit på vägen mot den där svallande hårmanen!

Minimera slitage på håret och förbättra inre näringsmiljön

När det gäller hårets hälsa är yttre slitage och inre näringsbalans två faktorer vars betydelse inte kan överskattas. Yttre slitage kommer ofta med bovar som plattänger, hårfönar och andra värmeverktyg. Denna typ av styling sliter mycket på håret och utarmar dess styrka, inte minst om du inte preppar med värmeskyddande produkter.

Vad gäller näring och inre faktorer säger det sig självt. Om håret saknar de byggstenar som behövs för ett starkt hår och stabil tillväxt är din kamp förgäves.Var därför mycket noggrann med att se till att få i dig alla de näringsämnen din kropp behöver.

Glöm inte bort hårets favoritmineraler som zink, selen och B-vitamin. Biotin och Priorin är exempel på två olika kosttillskott som kan hjälpa dig på traven. Det bästa är dock att se till att du äter en balanserad och näringsrik kost.

Undvik skräpmat och utöka mängden naturliga råvaror direkt från grönsaks- och fruktavdelningen i din matbutik.

Schampon och andra hårprodukter som gör håret tjockare

När du har säkerställt att ditt hår utsätts för minimalt med slitage och maximalt med boostande näringsämnen, är det dags att tänka på vilka produkter som kan hjälpa till att få det tjockare.

Börja med att se till vilken typ av schampo och balsam du använder. Det ska förstås vara anpassat efter din hårtyp, men håll extra utkik efter produktserier med ”volume” eller ”thickening” i namnet.

Denna typ av hårvårdsprodukter fungerar ofta genom att skapa som en extra hinna kring varje hårstrå, vilket gör att din frisyr på det stora hela får sig ett lyft. Lägg till volymgivande stylingprodukter av olika slag. Välj hårmousse, lotions och sprayer som appliceras i fuktigt hår och sedan får håret att ”växa”.

Frisyrer som ger tjockare look till håret

Glöm inte heller bort vilken betydelse din klippning kan ha. En duktig frisör bör kunna se till just dina behov. Rent generellt gäller att ju kortare frisyr desto tjockare intryck ger det. Ett hår som går till axlarna eller ännu kortare framstår genast som fylligare, och kombinerat med en uppklippning kan du skapa oanad volym.

Satsa hellre på ett något kortare men välklippt hår, än en längre sliten och uttunnad look. Sist men inte minst, underskatta aldrig det klassiska knepet med att tupera delar av underhåret. Det ger ett extra lyft som gör att håret upplevs tjockare och större, precis som du drömmer om.

Produkttips för tjockare hår

1. Macadamia Professional Volumizing Dry Shampoo

Detta är ett grymt torrschampo som bidrar med en märkbar volym till ditt hår. Inte nog med att det bidrar med fyllighet, doftar gott och gör din hårbotten mindre fet – du orsakar också mindre slitage genom att tvätta håret med schampo mindre sällan. Ett måste i handväskan! Pris: 129 kr

2. got2b 2 Sexy Big Volume Mousse
För att blåsa in en extra dos tjockhet och volym i ditt flygiga skandinaviska hår, prova den här boostande moussen. Bara genom att applicera en klick i dina längder och snabbt blåsa in den med fönen, kan du få en va-va-voom-effekt som tidigare sällan har skådats. Pris: 79 kr

3. Hårförlängning
Om du behöver snabba resultat, är otålig eller tycker att du har provat allt utan resultat – varför inte prova ett härligt löshår? Det finns få medel som ger en så konkret ökning på hårets tjocklek som just extensions.

Eleven har ett stort utbud med clipons, klämmor som är enkla att sätta fast, sliter inte på håret och kan dessutom stylas med värmeverktyg. Löshåret finns i en mängd olika nyanser, så att du ska kunna hitta just din perfekta nyans. Pris: från 280 kr

Lämna ett svar

16 + femton =