råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Hårfärg för män

När män färgar håret vill man helst inte att det ska synas allt för mycket. Den vanligaste anledningen är att man vill dölja begynnande gråa hårstrån. Då gäller det att hitta en färg som ligger så nära sin naturliga hårfärg som möjligt.

Hårfärger för män från märket Just for Men
Just for men hårfärger för män

Då behöver man inte färga hela håret utan kan applicera hårfärgen bara på det område där de grå hårstråna börjar dyka upp. Det finns såklart också män som färgar sitt hår för att ändra stil genom en helt ny hårfärg.

Tips för att välja rätt hårfärg

Det kan vara svårt att hitta i djungeln av hårfärger. Därför kommer här några tips för dig som är man och som vill färga ditt hår. För att förenkla och smalna av utbudet rekommenderar vi att du börjar kika på de hårfärger som är riktade mot just män. Redan där krymper antalet produkter att behöva sålla mellan.

Just for Men är ett företag som specialiserat sig på att tillverka manliga hårfärgningsprodukter. Dels är sortimentet inte lika brett, men sen är förpackningarna också anpassade för att tilltala en manlig publik. De har två huvudsakliga serier av hårfärger.

  • Original Formula för håret
    För dig som vill tona ner det gråa håret utan att den gråa nyansen försvinner helt och hållet. Dessa färgprodukter är superenkla att använda och tar bara 5 minuter att applicera.Förpackningen innehåller färgmedel , en applikatorkam, ett blandningstråg och handskar. Man applicerar färgen på håret med hjälp av kammen.Har man väldigt kort hår kan man använda en egen korttandad kam eller fingrarna (med handskar på).
  • Mustasch- & Skäggfärgning
    Gråa hårstrån i skägget kan också färgas men kräver speciella produkter för att stråna är grövre och svårare för färgen att tränga in i. Därför har JFM tagit fram speciella skäggfärgningsprodukter.

Var finns Just for Men hårfärger att köpa online?

Både Touch of Grey och Shampoo-in Hair Color finns att köpa hos återförsäljare online.

När du väljer hårfärg och tvekar mellan två olika nyanser. Välj alltid den ljusare så blir övergången mjukare. Du kan alltid färga håret mörkare efteråt om du vill, men aldrig ljusare.

Fler sätt att motverka grått hår

Det finns andra metoder och produkter som syftar till att motverka gråa hårstrån. Med ålder följer en lägre produktion och mängd melanin i kroppen. Det är bland annat det som gör att gråa hårstrån börjar dyka upp hos äldre människor.

Grecian 2000 Lotion

Grecian Formula 2000 Lotion är en sån produkt och verkar genom att tränga in i hårstrået och härma kroppens eget melanin.

På det sättet kan man återställa sin naturliga hårfärg och motverka grått hår. Man applicerar det som ett hårvatten och låter det verka. Efter några omgångar återställs hårfärgen gradvis.

Du kan nu få tag på produkten genom svenska Amazon.