råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Torrt och frissigt hår

Håret blir frissigt (krusigt) om det är uttorkat och har svårt att hålla uppe sin fuktnivå. Detta kan orsakas av bland annat färgbehandlingar, klorhaltigt vatten och värmestyling. Även kall och torr luft utgör också risker för friss. Därför är detta ett vanligt problem på hösten och vintern.

Frissigt hår

För att få pli på det frissiga håret ska man satsa på produkter som innehåller rejäla doser fukt. Inpackningar ger en god grund att stå på, men det finns också olika quick fix-lösningar som tämjer frissigheten.

En sådan är hårserum, som lägger sig som en skyddande hinna över hårstråna och tillför massor av glans. Serumet appliceras bara på längderna, annars finns det risk för att det ger ett fett och smutsigt utseende. Hårserum passar alla hårtyper, men det riktigt lockiga håret kan behöva grunda med en mousse som binder ihop lockarna ännu mer.

Krusar sig håret när man har slut på hårserum, kan man prova med att värma lite vanlig hudlotion eller olivolja mellan sina handflator och försiktigt applicera det över längderna.

Att få bukt med frissigheten gör också att man lättare kan hålla sig borta från risigt hår. Hårstråna flyger inte omkring och trasslar in sig i varandra.

Produkter mot frissigt och krusigt hår

Joico K-Pak Intense Hydrator

joico k pak hydrator

Joico K-Pak Intense Hydrator är en kraftfull återfuktande fuktbehandling som gör succé på frissigt hår. Den återståller hårets fuktighetsgrad och gör håret mjukt, glansigt och elastiskt igen.
Pris: 419 kr. Köp den här.

Fler produkttips

Här kan du hitta fler typer av produkter mot frissigt hår:

Så tämjer du ett frissigt hår

I den här videon pratar Mimi på kanalen Luxury Hair om hur man kan få pli på ett frissigt hår.

6 Kommentarer

 1. Klara

  Är det någon som har tips på hårinpackningar man kan göra själv? Gärna någon som fungerar bra på torrt hår?

  • HårUpplysningen

   Att svänga ihop en hårinpackning hemma i köket är en enkelt match, som ger ett vackert och helt naturligt resultat. Prova exempelvis denna räddning för torrt och risigt hår: 2 msk olivolja, 1/2 avokado och 1 msk majonäs blandas och appliceras i håret. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan ur med hjälp av en vanlig schamponering.

 2. David

  Vad gör jag för fel om min Brazil Nut, define & no frizz från The Body shop inte fungerar alls? Det blir typ bättre resultat om jag inte använder något alls. Jag applicerar det i fuktigt hår. Måste dock tillägga att den luktar magiskt gott, nästan lite vattenmelon.

  • HårUpplysningen

   Hej David!
   Det är inte säkert att du gör något ”fel” med din produkt. Det kan tyvärr helt enkelt vara som så, att produkten i fråga inte passar just din hårtyp. Fråga i affären för tips på passande alternativ! Lycka till!

 3. Nina

  Själv provat flera produkter dyra som min plånbok tufft klarat av men inget hjälper
  Färgar eller tonar inte håret använder inga stylingprodukter föna inte håret
  Röker inte eller snusar eller dricker äter hälsosamt dock fått reda har 50% njursvikt tror därför håret tappas och har otroligt jobbigt frissigt och flygigt hår och risigt trots klipper håret då och då har råd men inget hjälper
  Inget vitaminbrist
  Vet inte vad jag ska göra raka väl av håret men inte säkert växer tillbaka inte så kul
  Men vad ska man göra skattbo i håret alttid haft fin och inget sånt hår innan

  • HårUpplysningen

   Hej Nina!
   Vad tråkigt att höra att du har sådana problem med ditt hår. Håret är ju mycket beroende av hormoner och kroppens allmänna hälsotillstånd, så din njursvikt kan mycket riktigt tänkas påverka dess kvalitet. Du skriver att du inte använder stylingprodukter – varför inte prova? Och då inte någon uttorkande, alkoholhaltig mousse utan vårdande, mjukgörande produkter som tillför håret näring och styrka. Börja med fuktgivande inpackningar 1-2 ggr/vecka. Utöka sedan med en bra hårolja, läs gärna våra tips här på sidan. Schampo och balsam bör vara avsedda för just torrt och flygigt hår.
   Stort lycka till!

Lämna ett svar

tjugo + tjugo =