Hårupplysningen

råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Rakapparat

Till de vanligaste metoderna för hårborttagning, i alla fall för män och deras skägg, räknas rakapparaten. Den är lätt att använda hemma, även om den kanske inte ger det mest permanenta resultatet.

En rakapparat är oftast utformad som så, att den har en tunn perforerad plåt som förs över det område som ska rakas. Stråna förs så in genom hålen, och klipps av med hjälp av en klinga som rör sig där innanför.

Det finns även så kallade epilatorer, som drar bort stråna ifrån roten. Med en sådan fångas håret in i en spirallindad tråd, vars ändar är kopplade till en liten roterande motor. Fördelar med rakapparater är bland annat att man slipper kladda med raklödder och minimerar risken för blödande småsår.

Köpa rakapparat

Även om tillverkarnas reklamkampanjer kommunicerar att rakapparaterna går igenom revolutionerande framsteg som kräver en uppdatering så har rakapparaten inte ändrats så mycket under decenniernas lopp. Det betyder dock självklart inte att rakapparaterna inte är bättre nu, för det är de. De rakar närmare, djupare och lämnar din hud i ett bättre skick än tidigare rakapparater.

Det lönar sig ofta att köpa, om kanske inte de dyraste så åtminstone en rakapparat av någotsånär kvalitet. Det är trots allt en apparat du använder mer eller mindre varje dag och påverkar ditt ansikte (både visuellt och hälsomässigt). Satsa alltså på rakapparater av medelgod till god kvalitet. Här kan du hitta rakapparater att köpa på nätet:

Leave a Reply

6 + sexton =