råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Rakapparater

Till de vanligaste metoderna för hårborttagning, i alla fall för män och deras skägg, räknas rakapparat. Den är lätt att använda hemma, även om den kanske inte ger det mest permanenta resultatet.

En rakapparat har en funktionell del längst fram, en tunn perforerad plåt som förs över det hudområde som ska rakas. Stråna går in genom hålen och klipps där av med hjälp av en klinga som rör sig där innanför.

Det finns även så kallade epilatorer, som drar bort stråna ifrån roten. Med en sådan fångas håret in i en spirallindad tråd, vars ändar är kopplade till en liten roterande motor.

Fördelar med rakapparater är bland annat att man slipper kladda med raklödder och minimerar risken för blödande småsår.

Att köpa rakapparat

Även om tillverkarnas reklamkampanjer kommunicerar revolutionerande framsteg för rakapparater, har faktiskt inte så mycket ändrats. Det betyder dock inte att rakapparaterna inte är bättre nu än förr, för det är de. De rakar närmare, djupare och lämnar din hud i ett bättre skick än tidigare apparater.

Det lönar sig ofta att köpa en rakapparat av något sånär kvalitet. Det är trots allt en apparat du använder mer eller mindre varje dag och påverkar ditt ansikte både visuellt och hälsomässigt.

Vi tycker därför att du bör satsa på en rakapparat av medelgod till god kvalitet. Här kan du hitta rakapparater att köpa på nätet:

För att trimma oönskat hår i näsan finns det speciella apparater som kallas för klipette. De kan också användas för att ta bort hår i öronen.

Lämna ett svar

6 − 2 =