råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Alkaline

Alkaline är en metod för permanent hårborttagning. Det är en alkalisk blandning som appliceras en kort stund på huden, och gör även håret alkaliskt. Resultatet blir att hårstråna med folliklar lokalt mjukas upp. Därefter kan hår och torra hudceller enkelt tas bort.

Behandlingen används främst för att ta bort fjunigt hår i ansikte och på halsen, men fungerar också bra på andra delar av kroppen. Resultaten varierar, för vissa minskar hårväxten redan efter en behandling medan det faktiskt inte försvinner permanent för andra.

Vad kostar hårborttagning med Alkaline?

En behandling med alkaline utföres hos en terapeut som är fri att själv sätta sina priser. Hur mycket han eller hon tar betalt beror ofta på hur stort området som ska behandlas är samt hur kraftig ens hårväxt är.

Som ett exempel ligger kostnaden ofta runt 400 kronor för en överläpp, eller 600 kronor för en haka. Polisonger som ska tas bort kan kosta 600 kronor, medan större delar av ansiktet blir lite dyrare (runt 800 kronor).

Ska även delar av halsen behandlas tar man ännu lite mer, cirka 1.000 kronor. Ibland kan alkaline användas som ett tillägg i en ansiktsbehandling – i så fall får man betala cirka 400 kronor extra utöver det ordinarie priset.

Lämna ett svar

sexton − tretton =