råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Kosttillskott

Piller mot grått hår

Det som gör att håret tappar färg när en del personer blir äldre är att pigmenteringen försvinner. Piller mot grått hår är utvecklade för att motverka avpigmenteringen.

en man som börjat få grått hår vid tinningarna

Dessa tabletter innehåller ofta en kombination av katalas, koppar, biotin, och olika vitaminer som B6 och B12. Koppar är särskilt viktig då den är känd för att hjälpa till i produktionen av melanin, pigmentet som ger hår dess färg.

Teorin bakom dessa tillskott är att åldrande och vissa näringsbrister kan leda till minskad melaninproduktion, vilket resulterar i grått hår. Genom att tillföra dessa näringsämnen hoppas man att kroppen kan bibehålla eller öka sin melaninproduktion.

Dock är den vetenskapliga bevisningen begränsad när det gäller effektiviteten hos dessa produkter. Studier som direkt visar att dessa tillskott förhindrar eller reverserar grått hår är få.

han tar piller mot grått hår

Användare bör ha realistiska förväntningar och kanske också konsultera en hälsovårdsspecialist för att utforska andra möjliga orsaker till och behandlingar för grått hår.

Exempel på tabletter som ska motverka grått hår

Melaniq, ett kosttillskott från Oxford Biolabs, innehåller kopparkomplex, vitaminer och en del andra näringsämnen för hud- och hårceller.

Neofollics Anti Grey Hair Tablets är en 2-stegsbehandling där man först ger kroppen ett melaninkomplex och därefter vad de kallar för Enhanced Catalase. Kombinationen ska motverka de gråa hårstråna och göra allt för att behålla den naturliga pigmenteringen.