råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Olaplex

Har du hört talas om Olaplex och att det skulle vara en hårbehandling som nästan likt magi gör håret friskt och levande igen? Olaplex produkter marknadsförs vara bra mot slitet hår som behöver en uppfräschning. Här får du svar på många av frågorna som andra ställt kring Olaplex hårbehandling.


Vad är Olaplex?

Det är en behandling som bygger på avancerad kemi och forskning för att återskapa hårets egna svavelbindningar. Olaplex patenterade molekyl skyddas av 8 patent och säljs över hela världen i olika behandlingar.

Vilken typ av hår behandlas med Olaplex?

Alla som har ett slitet hår på grund av färgning, blekning, permanentning kan liva upp håret med Olaplex. Användandet av plattång och hårfön verkar också utslitande. Om du upplever ditt hår som slitet och skört kan du få nytta av behandling med Olaplex.

Hur många olika Olaplex hårbehandlingsprodukter finns det?

Just nu finns det 8 olika produkter som heter No.0, No.1 osv upp till senaste No.7. De har olika formulas där vissa har Olaplex-molekylen förpackad i ett schampo, balsam eller leave-in-kräm.

Kan man få en Olaplex hårbehandling på salong?

Ja, det finns flera 1000-tals hårsalonger som utför behandling. Många har det som standard när man utför färgningar, blekningar och andra slitande hårbehandlingar.

Kan man köpa Olaplex och behandla slitet hår själv hemma?

Absolut! Olaplex finns att köpa hos flera nätbutiker som till exempel Lyko. De har flera av produkterna och vissa säljs i paket. Bond Maintenance Paket med Olaplex No5 + No4 till exempel med både shampoo och conditioner för slitet hår.

Hur använder man Olaplex 3 hemma?

Olaplex No 3 Hair Perfector är en storsäljare för hemmabruk. Det är en behandling som kan göras en gång i veckan och tar minst 20 minuter. Det går att ha produkten i håret även över natten. Håret ska först vara tvättat och helt rent för att ge bästa möjliga resultat.

Vilka nackdelar finns med att använda Olaplex?

När så många skriver så positivt om något bör man vara kritisk, absolut. Som med allt finns det såklart även nackdelar med Olaplex-behandlingar. Den som redan har ett välmående hår kommer mest troligt inte att uppleva någon som helst skillnad. Då är nackdelen att du lagt pengar på en dyr produkt helt i onödan.

Har det rapporteras biverkningar från Olaplex?

Metoden som Olaplex bygger på är att kemiskt binda ihop svavelbindningarna i hårstråna. Det finns väldigt få rapporterade biverkningar från användning av deras produkter. Personer med blekt hår kan uppleva en viss frissighet och några har rapporterat att vissa märken på hårfärger inte fungerar tillsammans.