Hårupplysningen

råd och tips om hår och hårvårdsprodukter

Få längre hår

Ett långt, svallande och glänsande friskt hår är något många av oss önskar sig. Kanske har du nyligen klippt av sig sina lockar och ångrat dig, eller så vill du helt enkelt få en så feminin look som det bara går. Oavsett vad som är anledningen till att vilja få längre hår, så finns det några generella tips som är bra att tänka på i strävan mot målet.

Först och främst bör du sköta och ta hand om ditt hår på bästa möjliga sätt. Detta gör du med hjälp av vårdande produkter i form av oljor, hårinpackningar och styling som skyddar mot värme. Slit inte på håret i onödan, genom att till exempel färga eller värmestyla håret alltför ofta. När lockarna får bli lämnade ifred från slitage, så växer de bättre och behöver klippas mer sällan.

Glöm inte heller att tänka på vad du äter – håret och huden är bland de första att skvallra om det råder någon typ av näringsbrist eller obalans i din kropp. Var absolut inte rädd för fett! Naturliga fetter och oljor hittar du i bland annat avokado och fisk, och är något som stärker och ger glans åt ditt hår.

Sist men inte minst bör det nämnas, att hur mycket vi än vill så finns det faktiskt inga mirakelkurer för att få håret att snabbt bli längre. Det bästa du kan göra är, som redan beskrivits, att ta så väl hand om dina hårstrån som det bara går. När ditt hår är i toppskick så råder ultimata förutsättningar för att det ska växa sig allt starkare och vackrare, precis som du drömt om!

Tre produkter som kan ge längre hår

Här tipsar vi om ett par produkter som trots allt hjälper dig en bit på vägen:

1. Macadamia Professional Nourishing Leave-In Cream.
Detta är ett balsam som blir ditt hårs bästa kompis. Produkten appliceras i nytvättat och fuktigt hår, men sköljes inte ur utan får ligga kvar och vårda håret som blir mjukt och skyddat. Balsamet innehåller näringsrika oljor, vilket bygger upp sköra testar så att de blir starkare och vackrare längre. Pris: 250 kr

2. Maria Nila Kolorit 260 Heat Protector
Om du använder någon form av värmeverktyg, såsom plattång eller locktång, är det mycket viktigt att du använder ett ordentligt värmeskydd innan du börjar styla håret. Denna spray doftar gott och ger ett bra skydd mot både UV-strålar och värme, upp till så höga temperaturer som 260 grader. När du väl har börjat att använda en värmeskyddande produkt så kommer du aldrig att vilja vara utan igen – de flesta upplever en stor skillnad på topparnas kvalitet när de inte längre behöver hamna i direktkontakt med det varma värmeredskapet. Pris: 119 kr

3. Biotin, 1000 mcg, 50 kapslar
Håret mår som bäst när kroppen får all den näring den behöver, och gärna mer därtill. Detta eftersom hårets tillväxt är beroende av att det finns byggstenar i kroppen – byggstenar som i första hand går åt andra ”viktigare” processer. Därför kan det vara en god idé att ta någon form av kosttillskott när du vill få längre hår, inte minst om du vet med dig att du har en något obalanserad kost. Dessa kapslar innehåller biotin, även kallat vitamin B7, som är känt för att hålla hud och hår i ett gott skick. Produkten blir ett tacksamt komplement till din vanliga diet – framför allt ditt växande hår kommer att tacka dig. Pris: 85 kr

  1. Nora

    Hej
    Jag har länge använt en olja som heter Ricinolja som ska göra så att håret växer snabbare. I tidningen så stod det om massa växter som var giftiga och då stod det att Ricinolja är giftigt för att växten är giftig och att man kan dö utav giftet! Är det farligt att sätta Ricinolja i hårbotten eller är Ricinolja bara farligt om man skulle få det i munnen eller ögonen? Kan jag fortsätta använda oljan? Min hårbotten har inte tagit illa upp av oljan. Eller ska jag slänga den direkt?

Leave a Reply

fyra × 4 =